HDD Caddy en de voordelen ervan!

10 + 1 redenen waarom je een HDD Caddy (ook wel Optical Bay Caddy genoemd) moet gebruiken.

  • Geen dure en makkelijke upgrade. DVD-drives in laptops zijn makkelijk te verwisselen met een HDDCaddy. DVD-drives zitten vaak vast met 1 speciaal lock-schroefje aan de onderkant van je laptop. De HDDCaddy wordt door Windows meteen herkend.
  • Beste upgrade/prijs verhouding. Investering van SSD met opslag hardeschijf in de HDD Caddy is vaak een betere upgrade dan het kopen van een nieuwe laptop.
  • Behoud de looks van je laptop. Je kan de DVD-cover van je dvd-drive overzetten op de HDDCaddy.
  • Verbeter de performance en verhoog je accuduur door gebruik te maken van een SSD+HDD hybride systeem. In je primary bay gebruik je een kleine en snelle SSD voor je besturingssysteem en applicaties. De hardeschijf gebruik je in combinatie met HDDCaddy op de plek van je dvd-drive. De hardeschijf kan op batterij spaarmodus werken (alleen actief wanneer er bestanden worden geschreven of worden gelezen). De hardescijf gebruik je voor data opslag.
  • Hotswap ondersteuning. Makkelijk wisselen van HDDCaddy en dvd-drive met Hotswap. Bijvoorbeeld als je op een bepaald moment toch even dvd’s nodig hebt om iets te lezen.
  • 1TB, 1.5TB en 2TB opslag capaciteit door combinaties van 9.5mm 1TB en 12.5mm 1TB hardeschijven.
  • Ook kan door middel van een SATA 13 pins USB adapter makkelijk een dvd-drive omgezet worden naar een usb externe dvd-drive zodat deze via usb aangesloten kan worden.
  • Gebruik SATA hardeschijf in oudere type PATA-only laptops. SATA hardeschijven zijn goedkoper en sneller dan PATA/IDE hardeschijven. Upgrade makkelijk oude laptops met HDDCaddy voor het gebruik van SATA hardeschijven.
  • Temperatuur verlaging. Hardeschijven in de HDDCaddy worden minder warm omdat ze niet continu draaien in vergelijking met een hardeschijf in de primary bay staan met eigen besturingssysteem en applicaties geinstalleerd.
  • Heb je een bedrijfslaptop en kan je niet een eigen besturingssysteem draaien of applicaties installeren? Met de HDDCaddy kan je een tweede hardeschijf installeren waarop je een eigen geïnstalleerde besturingssysteem en applicaties kan booten.

Tips:
– SATA SSD werken het best in de primary SATA bay (oorspronkelijk plek waar de hardeschijf is geinstalleerd).
Hotswap! biedt de functionaliteit om de HDDCaddy vanuit Windows uit te schakelen zodat deze makkelijk en veilig gewisseld kan worden met de DVD-drive
HDPARM is een tool om de batterij te besparen door de hardeschijf in de HDDCaddy alleen te laten spinnen wanneer dat nodig is.
Download hdparm for windows
Kies je drive:
hdparm -i /dev/sda
hdparm -i /dev/sdb
Maak een batch file aan voor de standby time van de hardescijf. Dit bestand zal bij het opstarten werken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor 1 minuut. Lees hier voor de commandline opties.
hdparm -S 12 /dev/sdb &REM set standby timeout=1min
hdparm -y /dev/sdb &REM standby the drive now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.