Tweede harde schijf in laptop

Er zijn meerdere redenen waarom een tweede harde schijf in een laptop bouwen voor veel laptop gebruikers aantrekkelijk is. We beginnen eerst met de aanschaf van SSD schijven.

✅ SSD voor snelheid boost

Het gebruik van SSD in laptops is de laatste jaren toegenomen worden. En dat is niet zo gek, een traditionele HDD (hardeschijf) is vaak de “bottleneck” van een laptop qua performance. Hoe snel je processor of ram geheugen is, bestanden moet nog altijd afgelezen of opgeslagen worden op de hardeschijf. Hierdoor is de snelheid van laptops grotendeels afhankelijk van de prestaties van de hardeschijf.

Een SSD is een stuk sneller dan een traditionele hardeschijf omdat bestanden gelezen en opgeslagen worden op snelle chips in plaats van een roterende magnetische schijf. Dit betekent dat SSD’s ook vaak zuiniger zijn (geen bewegende onderdelen) en lichter.

Met een SSD kan je in ware echt genieten van de snelheid van je laptop, het lezen en schrijven van bestanden is dan stuk minder een bottleneck van je laptop geworden.

Waarom dan een tweede hardeschijf in je laptop met SSD? SSD’s zijn vaak nog prijzig, je betaalt per GB stuk meer dan voor een HDD. Aan de andere kant, als je een upgrade doet van je laptop met een SSD. Wat kan je doen met je oude HDD schijf?

Een HDD Caddy biedt voor bovenstaande dilemma’s een uitstekende oplossing. Je oude opslag HDD schijf kan dan als tweede hardeschijf ingebouwd worden in je laptop. Hiermee kan je ook de kosten drukken voor de aanschaf van een grote SSD. Gebruik je bijvoorbeeld Windows 7 met een aantal standaard applicaties dan is een SSD van 60GB al voldoende.

DVD en CD gebruik afgenomen

Door het snelle internet en de vele content die beschikbaar is op het internet, is het gebruik van DVD’s en CD’s een stuk afgenomen. Ook delen internetgebruikers steeds meer bestanden met elkaar zoals foto’s en video’s.

Populaire synchronisatie oplossingen voor bestanden zoals Dropbox maken het delen met mede studenten en collega’s een stuk makkelijker.

Veel laptops hebben echter vaak een DVD-drive. 9 van de 10 keer wordt deze niet gebruikt. En dat is zonde van die extra ruimte die in de laptop zit.
Met het toegenomen data verbruik en opslag is meer hardeschijf ruimte gewenst. Ook hier is een HDD Caddy een ideale oplossing omdat je een tweede hardeschijf kan inbouwen in je laptop. Hierdoor hoef je geen externe usb schrijven of sticks mee te sleuren.

✅ Booten van een tweede besturingssysteem

Sommige van onze klanten kiezen voor HDD Caddy als bedrijfsmatige oplossing. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf waarvan de laptops worden voorzien door een externe IT afdeling. Het besturingssysteem was geblokkeerd van adminrechten zodat geen eigen programma’s geïnstalleerd of bepaalde instellingen gedaan konden worden. Met deze laptops loggen gebruikers in op het bedrijfsnetwerk en netwerk risico’s moeten zoveel mogelijk beperkt worden.

Dit bedrijf had meerdere autonome afdelingen met eigen specialisaties. Hiervoor hadden ze echter veel verschillende applicaties nodig. Om hiervoor een passende oplossing te vinden in combinatie met het bedrijfsnetwerk was erg lastig. Sommige applicaties hadden ook adminrechten nodig maar hadden niet perse toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig.

Een HDD Caddy bood hiervoor de ideale oplossing. Wanneer werknemers bij de klant moest werken en niet hoefden te inloggen op het bedrijfsnetwerk, maakte ze gebruik van een tweede hardeschijf met een eigen OS installatie. Hierdoor konden ze makkelijk en flexibel te werk gaan, zoals applicaties updaten en veranderen wanneer ze dat willen. Als ze op hun eigen bedrijfsnetwerk moesten inloggen dan werd er gebruik gemaakt van de eerste hardeschijf met het bedrijfs OS.

HDDCaddy biedt HDD Caddy voor laptops van verschillende merken zoals Acer, Asus, Compaq, Dell, Fujitsu, HP, Hewlett Packard, HP Compaq, Lenovo, IBM, Packard Bell, Samsung, Sony, Toshiba en LG.

HDD Caddy nodig voor het vervangen van je laptop dvd drive voor extra HDD of SSD?
kiesjelaptopmerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.