Top 5 SSD’s van de maand

Ondanks een schone installatie op je laptop toch last van traagheid? Dan is een upgrade van je oude harde schijf naar een SSD misschien wel iets voor jou. De laatste jaren zijn SSD’s in populariteit toegenomen doordat ze de gebruikerservaring van computers aanzienlijk verbeteren door betere prestaties. SSD’s zijn los verkrijgbaar en ook met de jaren betaalbaarder geworden. De harde schijf is echter per GB/Euro wel financieel voordeliger. Zowel bij oude laptops zoals de Dell Inspiron 15R SE 7520 als bij nieuwe laptops zoals de Asus N56 kun je de oude harde schijf upgraden naar een SSD en de oude harde schijf in een HDD Caddy plaatsen zodat je deze kunt gebruiken als extra opslag. Windows kun je gemakkelijk klonen van je oude harde schijf naar je nieuwe SSD zodat je meteen aan de slag kan.

SSD’s zijn in vele maten en soorten beschikbaar. De meeste populaire vorm is de 2.5″, dat is het laptop formaat, welke past in de meeste laptops en ook PC desktops (via desktop bracket). Je hebt SSD’s in grootte zoals 120GB, 256GB of 500GB en meer. De meest populaire maat is de 120GB (deze zie je ook vaak standaard in Ultrabooks) omdat dit voldoende is voor de meeste gebruikers met een standaard besturingsinstallatie.

Via Amazon en Tweakers stellen wij de top 5 meest populaire SSD’s voor je op een rijtje.
1. Samsung 840 EVO series (zeer populair, gunstig geprijsd, iets mindere prestaties dan de vroegere Samsung 830 Pro)
2. Kingston SSDNow (voornamelijk populair vanwege de prijs maar qau prestaties minder dan Samsung en Crucial, kopen als je krap bij budget zit)
3. Crucial M500
4. Samsung 840 Pro
5. Sandisk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.