How-to: een M.2 SSD toevoegen aan de Asus N552VX!

Zoals bij sommige nieuwere laptops, heeft de Asus N552VX ook een M.2 slot voor een M.2 SSD! Een M.2 SSD is een nieuwe generatie SSD, die een stuk kleiner is dan de traditionele 2.5 inch SATA SSD. Op die manier kun je de Asus N552VX voorzien van wel drie SSD’s! De fabrieksaf harde schijf of SSD, DVD-speler en RAM-geheugen zijn bij deze laptop makkelijk up te graden. Helaas is het toevoegen van een M.2 SSD aan deze laptop iets lastiger. Om de Asus N552VX te voorzien van een M.2 SSD moet de behuizing aan onderkant geheel verwijderd worden.

Let op; bij het verwijderen van de gehele behuizing kun je de garantie kwijt raken. Om de M.2 SSD vast te zetten in de laptop heb je een klein schroefje nodig. Dit schroefje is hetzelfde als het schroefje dat achterop de dvd-speler zit. Zorg ervoor dat je dit schroefje paraat hebt liggen voordat je de laptop opent. De M.2 slot in de Asus N552VX is geschikt voor M-key M.2 SSD (SATA en PCIe x4).

Installeer M.2 SSD in de Asus N552VX

1. Verwijder alle schroefjes aan de onderkant van de laptop (vergeet ook niet de kleine grijze schroefjes bij de dvd-speler). De dvd-speler kun je gemakkelijk eruit schuiven. Gebruik een goede philips 00 schroevendraaier.
asus-n552vx-bottom

2. Verwijder de compartment cover (waarachter de harde schijf en het RAM geheugen zit). Verwijder ook hier alle schroefjes en de harde schijf.
n552-compartment-cover

3. Gebruik een spudger of case opener en leg deze tussen de boven- en onderkant van de behuizing. Begin bij de twee USB poorten. Duw zachtjes met je opener tussen de speling en een klemmetje zal dan loslaten. Je kunt de opener nu iets verder door duwen.
asus-n552-behuizing-opener

4. Als je doorduwt gaat een klemmetje open. Ga nu langs de randen om alle klemmetjes los te krijgen. Dit moet relatief soepel gaan, je hoeft niet veel kracht te zetten.
asus-n552-open-behuizing

5. Als alle klemmetjes los zijn dan kun je de onderkant verwijderen. Het M.2 slot is nu zichtbaar en zit naast de heat pipe. Om de M.2 SSD in het slot te leggen moet je deze onder de heat pipe schuiven. In dit voorbeeld is de M.2 slot geschikt voor M-key M.2 Dit houdt in dat deze geschikt is voor M.2 SATA en PCIe x4 SSDs. Leg de M.2 onderlangs de heat sink in het M.2 slot. Gebruik nu de spudger of case opener om de M.2 door te duwen zodat deze volledig in het slot zit. Zet de M.2 SSD vast met een schroefje.
asus-n552-m2-ssd-slot

8. Plaats de deksel terug en schroef alles weer terug in. Klaar!

De M.2 SSD is volledige bootable. Je kunt het gehele besturingssysteem klonen naar de M.2 SSD en vanaf daar opstarten. Dit kun je eenvoudig aanpassen in BIOS (via de BIOS boot volgorde).

Je kunt deze how-to ook in deze video bekijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.