Wat is HDD Caddy?

HDD Caddy is een behuizing voor een harde schijf die je in je laptop kunt schuiven. Deze behuizing past precies op de plek van de dvd of blu-ray speler zodat je deze met elkaar kunt verwisselen. Je laptop blijft er dus uitzien als het origineel met als voordeel dat je dankzij de ingebouwde harde schijf nu extra opslagruimte hebt.

De tweede harde schijf (afkorting: HDD) in je laptop wordt bijvoorbeeld in een Windows besturingssysteem direct gezien als een tweede schijf die je vervolgens kunt gebruiken voor je bestanden, muziek, films, programma’s en spelletjes. Je kunt in de meeste laptops de tweede harde schijf ook gebruiken voor een tweede besturingssysteem, bijvoorbeeld in het geval dat je Linux naast Windows wilt gebruiken. HDD Caddy is een makkelijke manier om de opslagcapaciteit van je laptop te vergroten. Mocht je een SSD upgrade doen dan kun je de programma’s en Windows ook makkelijk klonen van je HDD naar je SSD.

Laptop upgraden met SSD

Steeds vaker is het de trend om een SSD (zeer snelle “harde schijf”) in je laptop te installeren in plaats van een nieuwe laptop te kopen. Een SSD met grote capaciteit is echter relatief duur waardoor je al gauw beperkte opslag hebt. HDD Caddy is hiervoor een handige oplossing. Je plaatst de oorspronkelijke harde schijf in de HDD Caddy en zet vervolgens de SSD op de oude plek waar je het besturingssysteem op installeert. Zo kun je optimaal genieten van hoge prestaties met het gemak van veel opslagruimte.

Het installeren van HDD Caddy duurt minder dan tien minuten. De dvd-speler kun je vaak uit de laptop halen door onderin een schroefje los te draaien. Vervolgens plaats je de HDD Caddy met harde schijf in de laptop en draai je het schroefje terug.

Producteigenschappen HDD Caddy

  • De HDD Caddy is gemaakt van aluminium materiaal. Dit maakt de HDD Caddy extra sterk. Tegelijkertijd is het licht en heeft het een warmteafvoerende werking.
  • De HDD Caddy is aan de binnenkant voorzien van een frame dat de harde schijf of SSD vastzet.
  • De ondergrond is voorzien van een anti-statische laag om veilig een harde schijf of SSD in te bouwen.
  • Ingebouwde schroeven maken het makkelijk om een harde schijf of SSD vast te zetten.
  • Rondom de HDD Caddy zijn pre-fab montage punten gemaakt voor het vastzetten van bestaand bevestigingsmateriaal.

  • Voor elk model worden de benodigde modificaties toegepast aan de interne converter om compatibiliteit en werking te optimaliseren. Daardoor is er een betrouwbare dataverbinding met een 2e harde schijf of SSD.

*Revisies zijn regelmatig nodig voor compatibiliteit en pasvorm bij bepaalde laptops. Kleur en/of ontwerp kan dan afwijken van onze standaard model.

Nog meer informatie over HDD Caddy kun je vinden op onze:

Weet je genoeg? Bezoek dan onze winkel. Wil je meer weten over het bedrijf HDDCaddy? Lees dan de over ons pagina. Als je nog vragen hebt, dan kun je ze gerust stellen via info@hddcaddy.nl of je kunt ons contactformulier gebruiken.