HDD Caddy werkt niet of een ander probleem

Na installatie van de harde schijf in de HDD Caddy kan het zijn dat het niet meteen werkt. Je hebt bijvoorbeeld een probleem dat de harde schijf niet herkend wordt, of dat de harde schijf wel herkend maar niet goed werkt (problemen met lezen of schrijven).

Voor de zekerheid kun je de volgende punten controleren.
1. Kun je de harde schijf in de HDDCaddy voelen of horen draaien wanneer je de laptop aanzet? Zo niet, kun je het onderstaande controleren (ook bij een SSD)?
– Is de harde schijf of SSD goed ingeschoven in de HDD Caddy? De schijf moet helemaal in de aansluiting van de HDD Caddy worden geschoven. Als de schijf correct is geplaatst dan kun je de stelschroefjes aan de zijkanten naar binnen draaien zodat de harde schijf vast wordt gezet.

2. Als de tweede harde schijf of SSD niet herkend wordt, dan kan het ook helpen om de generic SATA drivers te gebruiken in plaats van de intel SATA drivers. Je kunt hiervoor dezelfde tutorial gebruiken als deze: http://hddcaddy.eu/2014/08/05/use-the-generic-sata-drivers-instead-the-intel-sata-drivers/
– Combineer deze handeling met nummer 2 als de harde schijf niet zichtbaar en benaderbaar is. Als je een SSD en een HDD hebt voor je laptop plaats dan de HDD in de HDD Caddy en de SSD in de primary bay. Zet vervolgens de Energie-Instellingen op Hoge Prestaties (Power Plan = High Performance).
– Start Windows volledig opnieuw op via de opnieuw opstarten optie in de Start menu (gebruik niet de Afsluiten optie).

3. Mocht de SSD of harde schijf alsnog niet herkend wordt, kun je dan de BIOS terug zetten naar fabriekstoestand? Dit helpt soms bij het initialiseren van nieuwe hardware.

4. Als de extra schijf in je laptop zit kun je dan het volgende controleren. Ga naar: control panel > administrative tools > computer management > disk management (schijfbeheer). Als je een nieuwe en lege schijf gebruikt moet je deze alvorens partitioneren en formatteren om deze zichtbaar te hebben in My Computer of in je File Explorer (let goed op welke schijf je selecteert).

5. Zorg ervoor dat je SSD draait op de nieuwste firmware. Dit kan helpen met het herkennen van de SSD en voorkomt vaak ook toekomstige problemen of fouten met de SSD.

6. Als het niet lukt om het OS te booten van de tweede schijf in de HDD Caddy (bijvoorbeeld omdat de tweede schijf niet in de boot order list staat) dan kun je de UEFI settings in BIOS aanpassen zoals in deze tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=PYzU4z9HGCE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.