HDD Caddy voor mijn nieuwe laptop?

Ultrabooks en laptops
Helaas worden steeds maar nieuwe laptops uitgebracht zonder dvd-speler. Een paar jaar geleden was de trend gestart met de zogenaamde Ultrabooks. De Ultrabooks zijn zeer platte en mobiele laptops waarvan de CPU extra zuinig is voor een lange accuduur.
Er was een duidelijk verschil te zien tussen een Ultrabook en een ‘normale’ laptop of notebook. De laatste tijd is dit verschil steeds minder geworden. De ‘normale’ laptop is wel dunner geworden en lijkt steeds meer op een Ultrabook maar is dan voorzien van een gewone CPU en soms zelfs met dedicated videokaart. De nieuwe Dell Alienware 15 is daarvan een voorbeeld. Een zeer dunne laptop maar met krachtige hardware en ook met een gaming videokaart. Deze laptop heeft geen dvd-speler meer en zou dan een Ultrabook moeten zijn. Qua dikte is het echter nog steeds een ‘dunne’ laptop maar geen Ultrabook. De Ultrabooks zelf worden steeds meer all-in-one tablet waarvan het scherm aanraakbaar is en opvouwbaar zodat de laptop als tablet gebruikt kan worden.

HDD Caddy steeds minder geschikt
Dit is misschien een lang verhaal maar kort gezegd betekent dit vaak dat HDD Caddy helaas steeds minder geschikt is. Je kunt een HDD Caddy in bijna alle gevallen niet inbouwen als jouw laptop geen dvd-speler heeft. De HDD Caddy is een oplossing voor oudere laptops die nog werken met een dvd-speler.

Nieuwe laptop (2015) kopen
Koop je dus een laptop en wil je daarbij ook een HDD Caddy gebruiken voor een 2e schijf? Let dan op of in je laptop ook een dvd-speler aanwezig is. Helaas wordt dat wel steeds moeilijker want inmiddels heeft bijvoorbeeld Dell al bijna geen laptops meer met een ingebouwde dvd-speler.