DVD Frontje af halen van de DVD of BluRay speler van de Lenovo IdeaPad Y500

Het frontje (ook wel bezel of faceplate) van de Lenovo IdeaPad Y500 is vergeleken met andere laptops iets moeilijker om af te halen. Dit komt omdat een van de klemmetjes niet direct zichtbaar is. De klemmetjes zijn relatief makkelijk los te krijgen met weinig kracht. Je moet alleen ervoor zorgen dat je deze in de juiste hoek los drukt. In deze how-to leggen wij uit hoe je het frontje van de Lenovo IdeaPad Y500 DVD-drive kan los krijgen.

Verwijder eerst de DVD-speler (verwijder de batterij en houdt de ejector knoppen vast voor het loslaten van de DVD-speler). Rondom de DVD-speler zit een zwarte kunsthof houder (bracket). Deze bracket kun je overzetten op de HDD Caddy zodat je de HDD Caddy vast kan zetten op dezelfde manier als de DVD-speler. Verwijder hiervoor de vier kleine schroefjes met een kruiskop schroevendraaier.

Voor het klemmetje aan de linkerkant van het frontje moet je een zaklamp gebruiken om deze te kunnen zien. Het is een klein klemmetje van 2-3mm dik. Gebruik een zakmes om dit klemmetje naar binnen in te drukken. Als het klemmetje naar binnen is ingedrukt kun je voorzichtig de linkerkant van het frontje beetje los krijgen van de DVD-speler.

Als de linkerkant een beetje los is kun je nu het klemmetje aan de rechterkant los maken. Zorg ervoor dat het klemmetje aan de linkerkant er niet weer in teruggaat. Om dat te voorkomen kun je aan de linkerkant van het frontje iets tussen stoppen. Het klemmetje aan de rechterkant kun je zien zonder zaklamp (met een zaklamp is het iets makkelijker). Gebruik een platte schroevendraaier of een spudger om de het klemmetje aan de rechterkant naar binnen te drukken zodat de rechterzijde van het frontje ook los laat.

Het frontje zal nu een beetje los  hangen van de DVD-speler. Draai het frontje voorzichtig naar beneden en het frontje zal loskomen van de DVD-speler. Je kunt nu het frontje overzetten op de HDD Caddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.