Externe DVD/Blu-ray behuizing USB installatie

In deze instructies vind je uitleg over de inbouw van een dvd of blu-ray speler/brander in de externe USB 2.0 behuizing. Met deze behuizing kan je een optische drive omzetten tot een handig USB 2.0 apparaat. Een ideale oplossing als je zo af en toe nog je optische drive nodig hebt voor het afspelen of branden van cd’s, dvd’s of blu-rays.

De externe behuizing set bestaat:
– zwart kunstof frontje
– 2 x dvd schroefjes
– USB converter
– behuizing
– 2 x USB kabel

Stap 1: zet frontje op optische drive

Begin voorzichtig met de linkerkant. Zorg dat deze goed past en ga dan verder met de volgende clips. Als je het frontje van de optische drive nog moet afhalen dan kun je deze how-to “frontje afnemen” gebruiken.

Stap 2: sluit USB converter op de optische drive

Druk aan de kant van de aansluiting goed in op de optische drive.

Stap 3: leg de optische drive in het onderste gedeelde van de behuizing

Pak het onderste gedeelte van de behuizing en leg daar de optische drive in. Het onderste gedeelte heeft aan de binnenkant twee uitsteeksels met daarin twee gaatjes.

Zorg ervoor dat beide uitsteeksels tussen de optische drive en de USB converter komt te zitten.


Stap 4: schuif het bovenste gedeelte op het onderste gedeelte van de behuizing

Het bovenste gedeelte van de behuizing heeft aan de zijkant een vierkante opening voor de USB aansluiting. Leg het bovenste gedeelte zodanig in dat deze op het onderste gedeelte ligt. Je kan vervolgens het bovenste gedeelte naar links verschuiven zodat de behuizing gesloten is.


Stap 5 (laatste): Draai de twee schroefjes aan de achterkant in

Schroefje de twee schroefjes aan de achterkant in met een kruiskop schroevendraaier. De behuizing is nu klaar!8 gedachten over “Externe DVD/Blu-ray behuizing USB installatie

  1. Heb onlangs een HDD caddy voor mijn Dell inspiron 17 besteld, maar nu wil ik mijn DVD drive als ext USB drive gebruiken. Waar kan ik deze externe caddy bestellen? Zie hem niet op de site…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.