Download en installeer Windows 10

Met de officiele Media Creation Tool van Microsoft kun je Windows 10 downloaden en installeren voor een nieuwe en schone Windows 10 installatie. De Media Creation Tool kun je downloaden via de onderstaande link:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Via het programma kun je een Windows 10 installatie eenvoudig op een USB stick plaatsen. Kies bij het programma voor Create Installation Media for Another PC. Wanneer je de Architecture kiest, zorg ervoor dat deze overeenkomt met de licentie die je voor Windows 10 hebt. Dus een 64-bit installatie voor een 64-bit licentie en vice versa bij een 32-bit (in de meeste gevallen heb je 64-bit Windows 10 licentie). Je hebt een USB stick nodig van minstens 3GB groot als je de installatie bestand op de USB stick wilt zetten. Je kunt er ook voor kiezen om de ISO file te downloaden en deze op een DVD te branden. Met deze installatie bestand kun je nu Windows 10 installeren op je laptop of computer.

Heb je jouw product key voor Windows 10 bij de hand dan kun je deze gebruiken bij het installeren van Windows 10. Je kunt deze invoeren tijdens de installatie maar ook achteraf. Kies je voor om de product key achteraf in te voeren dan zal Windows 10 ook prima werken maar krijg je wel waarschuwingen om je product key in te voeren en er zijn een aantal beperkingen. Op het moment kun je Windows 10 op die manier zo lang gebruiken als je wilt. De kans is groot dat dit bij een update veranderd wordt.

Je kunt Windows 10 ook achteraf activeren via de handige Windows Store. Je kunt dan digitaal direct je Windows 10 activeren na afrekenen. Log je in met Windows 10 via een bestaand account dat gekoppeld is aan een Windows 10 licentie dan is het nog makkelijker. In een van de laatste update van Windows 10 kunnen gebruikers met hun Microsoft Account (bijv. outlook.com) koppelen aan hun digitale licenties. Je kunt dit controleren via settings > update & security > activatie. In een situatie dat je bijvoorbeeld een fabriekslaptop met Windows 10 opnieuw wilt installeren met een schone (zonder bloatware) Windows 10, komt dit bijzonder goed uit. Koppel de fabrieks Windows 10 licentie aan je account wanneer je jouw nieuwe laptop in gebruik neemt, installeer vervolgens daarna een nieuwe verse Windows 10 installatie en login met dezelfde account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.