Dell levert toch de sterk afgeprijsde XPS 17 met 2 x SSD 500gb!

Een paar weken geleden opende een tweaker op het Tweakers.net forum een topic over een zeer goedkope Dell XPS 17 met een SSD-configuratie. Het was niet meteen duidelijk of de prijsvermelding juist was. De XPS 17 die aangeboden werd bij Dell.nl kwam namelijk met tweemaal SSD van ieder 500GB groot, en dit voor de prijs van 1099 euro! Veel tweakers bestelde dan ook meteen deze “superaanbieding” omdat de nieuwwaarde van een 500GB SSD al rond de 500 euro zit! Sommige tweakers konden met een coupon ook nog eens 10% korting krijgen en hadden de laptop dan besteld voor 989 euro.

Na tientallen bestellingen was de “superaanbieding” op Dell.nl al weer verdwenen. Maar in de middag kwam de sterk afgeprijsde XPS 17 opeens weer terug. Copy-paste chat gesprekken werden in het topic geplaatst om aan te tonen dat Dell medewerkers bevestigden dat de prijs gewoon klopte. Een beetje vreemd misschien, omdat met de tweemaal SSD-configuratie de laptop praktisch gratis is.

Na een dag en een week later kwamen veel tweakers achter dat Dell de laptop liever niet levert met tweemaal SSD’s. Orders werden zonder toestemming geannuleerd en verscheidene mailtjes werden verzonden om klanten een alternatief te bieden. Toch kwamen er een aantal bestellingen door en sommige tweakers hadden voor een mooi bedrag hun XPS 17 binnen. De SSD’s die werden meegeleverd waren OEM branded van Dell (Crucial) C400 (SATA 6 GB/s) en Samsung D830, niet mis dus!

Veel tweakers waarvan de bestelling geannuleerd was, lieten het er niet bij zitten. Er verscheen zelfs een artikel op Tweakers.net waarin “gedreigd” werd met een rechtszaak tegen Dell voor het niet leveren van de bestelling. Uiteindelijk is er vandaag toch door Dell officieel bevestigd om de bestellingen van de XPS laptops met SSD te leveren. Dat is erg mooi voor diegene die hebben besteld, nu kijken of iedereen ze daadwerkelijk binnen krijgt!

Waarom dit nieuws eigenlijk? Er is namelijk een grote kans dat de SSD’s die meegeleverd zijn met de Dell laptops al gauw op Marktplaats of Tweakers V&A worden gezet! Zoek je nog een ruime SSD (500GB), houd dan vooral deze vraag en aanbod sites in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.