2014, het einde van de laptop dvd-speler!

In winkels als in de Mediamarkt zie je al langzaam de veranderingen. De Ultrabooks (dunne laptops zonder dvd-speler) en Chromebooks nemen meer prominente plekken in. De laptops met dvd-speler komen in de aanbieding en worden langzaam uitgefaseerd.

Het jaar 2014 wordt het einde van de laptop dvd-speler! Eerder heeft Intel aangekondigd om de dvd-speler langzaam uit te faseren en aan alle fabrikanten gevraagd om voortaan dunne laptops oftwel Ultrabooks uit te brengen. Dit is logisch omdat de meeste gebruikers geen dvd’s of cd’s meer gebruiken maar ook moeten Intel en laptop fabrikanten concurreren met de succesvolle groei van het gebruik van tablets. Onlangs heeft Sony aangekondigd om hun Vaio afdeling te verkopen. Een van de redenen is dat zij willen concentreren op de bestaande en groeiende markten zoals tablets en mobiele telefoons. Een dappere keuze want Vaio is een sterk merk en concurrerend voor Apple laptops.

Bij Apple is met de aankondiging van de Retina, Air en de nieuwe iMac al eerder het einde verklaard van de optische speler. Hoewel Apple nog steeds de non-Retina Macbook Pro verkoopt. Naar verwachting zal deze ook uit het assortiment worden gehaald.

Doordat de dvd-speler of blu-ray speler weggelaten kan worden kunnen laptops veel dunner worden en is er zelfs ruimte voor extra accu capaciteit, zoals dat o.a. bij de nieuwe Samsung laptops is gedaan. Oude techniek maakt dus plaats voor innovatie! Dat is wat wij met HDD Caddy ook doen! HDD Caddy geeft de mogelijkheid om een laptop met dvd-speler te vervangen met aanzienlijk meer opslag. Je bouwt hiermee een extra harde schijf of solid state drive in je laptop. De dvd-speler kan apart nog gebruikt worden via een behuizing of kabel. Dit is geschikt voor merken zoals Asus, Acer, Dell, HP, Lenovo, Sony, Toshiba en Samsung.

Ondanks deze veranderingen zal het echter moeilijker worden om de verkoop van laptops te stimuleren. Langzaamaan gaan tablets meer in de richting van laptops en ultrabooks groeien door ze te voorzien van toetsenbord en mogelijkheden voor aansluiten van externe apparatuur. Daarnaast worden steeds meer diensten in Da Cloud afgenomen. Mensen downloaden minder muziek en films maar nemen een goedkoop abbonement op Spotify of Netflix. 2014 wordt een interessant jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.